Taiteiden tutkimuksen tuutorit lukuvuonna 2017-2018

Huomio tuoreet fuksit, vanhat katharsislaiset ja muut yliopiston kulkijat! Ensi lukuvuonna taiteiden tutkimuksen kandiohjelman aloittavia (ja muitakin eksyneitä) opastavat seuraavat kuusi ihastuttavaa tuutoria:

aju.jpg

Alonzo ”Aju”

Opiskelutausta: Estetiikan pääaineopiskelija

Harrastukset: filosofia, musisointi, legot ja yleinen fiilaaminen

Olen raumalais-perulainen hymynaama ja hallitseva namedroppailun Suomen mestari. Luen ”fillua” eli filosofiaa aina kun kerkeän ja pyrin soveltamaan oppimaani taiten elämisessä. Pyörin divareissa fillua metsästämässä ja toisinaan myös teen makutestejä erinäisistä tuotteista YouTubeen. Rakentelen ja leikin usein legopalikoilla ja ukkeleilla, ja välillä yhdistelen muovipalikoiden sijasta toisiinsa ääniä. Myös sanojen yhdistely toisiinsa on kivaa – etenkin mukavassa seurassa. Olen opintojeni ohella ollut mukana ainejärjestötoiminnassa, jonka puitteissa on päässyt tekemään kaikenlaista kivaa: perinteisen hauskanpidon lisäksi olemme järjestelleet eriskummallisia teemakemuja, seminaareja, lukupiirejä, taide-ekskursioita ja liikuntatapahtumia. Istun vuoden loppuun opiskelijaedustajana laitosneuvostossa sekä taiteidentutkimuksen koulutusohjelman johtoryhmässä. Olen opinnoissani melko lailla loppusuoralla ja toivon valmistuvani suht pian – katsotaan miten käy! Fukseille semmoset terkut, että ei muutakun tervetuloa opiskelemaan taiteiden tutkimusta – odotan innolla tapaamistanne!

 

anna

Anna 

Aloitan tänä syksynä kolmannen opiskeluvuoteni Helsingin yliopistossa. Valmistuin nyt kesällä humanististen tieteiden kandiksi pääaineenani yleinen kirjallisuustiede, joten edessä ovat maisteriopinnot kirjallisuudentutkimuksen maisteriohjelman parissa. Olen hiukan jännittynyt, mutta samalla superinnoissani! Olen lisäksi opiskellut sivuaineinani johtamista, historiaa, taidehistoriaa sekä taiteiden tutkimusta ja teoriaa. Vietin lisäksi viime vuoden syksyn vaihto-opiskelemassa naapurissa Svea-mamman hoivissa, tarkemmin sanottuna Uppsalan yliopistossa. Valitsin yleisen kirjallisuustieteen alun perin siksi, että kirjat ja lukeminen ovat aina olleet tärkeä ja merkittävä osa elämääni ja koin, että yleisessä kirjallisuustieteessä pääsen syventymään kirjallisuuteen laajasti ja moniulotteisesti, enkä onnekseni ollut väärässä. Pääsin itse asiassa sisään yliopistoon avoimen yliopiston väylän kautta eli opiskelin Helsingin avoimessa yliopistossa ja hakuprosessin jälkeen sain sitä kautta varsinaisen opiskelupaikan.

Pidän ajatusten vaihtamisesta ja hyvistä keskusteluista, nauramisesta, kirjojen lukemisesta, Aino Ihana Maitosuklaa -jäätelöstä (ja jäätelöstä noin ylipäätään), pupuista ja Helsingissä haahuilusta. Käyn yliopiston ohella osa-aikatöissä ja vaikka en osaakaan tarkalleen ottaen sanoa ”mikä musta tulee isona”, suuntautunen kaupalliselle alalle kulttuurin (ja ympäröivän maailman) tuntemus sekä humanistin empaattisuus takataskussani.

Olen omasta fuksisyksystäni asti ollut mukana yleisen kirjallisuustieteen ainejärjestö Katharsiksen toiminnassa. Katharsis on pieni, mutta lämmin ja eloisa ainejärjestö, jonka järjestämiin tapahtumiin ja kokouksiin jokainen uusi opiskelija otetaan ilolla vastaan (opiskelit sitten yleistä kirjallisuustiedettä tai et, olet lämpimästi tervetullut).

Odotan innolla teidän uusien fuksien tapaamista ja tuutorina toimimista! Olen ihan varma, että syksystä tulee unohtumaton!

 

inna

Inna 

Aloitan syksyllä toisen opiskeluvuoteni Helsingin yliopistossa. Ensimmäinen vuoteni kului yleistä kirjallisuustiedettä ja suomen kieltä opiskellessa ja näiden parissa aion luonnollisesti jatkaa myös syksyllä. Ajattelin hakea ensi keväänä suorittamaan pedagogisia opintoja, sillä haaveilen kovasti pääseväni joskus opettamaan mainiota äidinkieltämme. Yleisen kirjallisuustieteen päätoimisena opiskelijana edustan ihanaa ainejärjestöämme Katharsista, mutta suosittelen myös lämpimästi muihin taiteiden tutkimuksen ainejärjestöihin tutustumista.

Vapaa-aikani käytän mieluiten ystävien, ruoanlaiton tai urheilun parissa – lukemisen lisäksi tietenkin. Olen myös aina valmis lähtemään raakakakulle tai viinilasilliselle. Mieluiten molemmille yhtä aikaa. Odotan innolla fuksivuoden kokemista näin tuutorin näkökulmasta ja etenkin uusiin ihmisiin tutustumista. Syksystä tulee varmasti mahtava!

 

alina

Alina 

Olen 22-vuotias ja kotoisin Hollolan metsistä. Keväällä 2014 kirjoitin ylioppilaaksi ja valmistuin muusikon ammattiin konservatoriolta. Kahden vuoden instrumenttipedagogiopintojen jälkeen loikkasin Helsingin yliopistoon musiikkitieteen pääaineopintoihin, enkä ole katunut päätöstäni. Yliopistolla vaikutan eniten Humanistispeksin riveissä, tänä vuonna tuottajan roolissa. Soitan klassista kitaraa, sekä sen sukulaisia sähköbassosta ukuleleen. Vapaa-ajalla kärsin koirakuumeesta, ahmin elokuvia ja seikkailen.

 

anni

Anni 

Moi kaikille! Minun nimeni on Anni, ja aloitan syksyllä nyt toista opiskeluvuottani Helsingin yliopistossa. Pääaineenani opiskelen estetiikkaa, ja sivuaineena aloittelen filosofian opintoja syksyllä. Tarkemmin en osaa vielä sanoa tulevaisuudensuunnitelmistani opiskelujen jälkeen.

Olen mukana estetiikan ainejärjestön, Aistimuksen, toiminnassa, ja toimin ainejärjestön talousvastaavana. Opiskelujen ohessa teen myös töitä, mutta yritän löytää aikaa harrastuksillenikin, joihin kuuluu mm. ulkoilu koirani kanssa sekä lukeminen.

Odotan innolla tulevaa syksyä tuutorina sekä uusia tuttavuuksia!

 

riina

Riina 

Ensimmäinen opiskeluvuoteni kului pääasiassa yleisen kirjallisuustieteen opintoja suorittaessa sekä suomen kielen sivuainetta aloitellessa. Nyt aloitan toista vuottani yliopistolla ja kärsin runsaudenpulasta miettiessäni, mitä kaikkea haluaisin ehtiä opiskella. Opiskelujen ohella olen mukana yleisen kirjallisuustieteen ainejärjestön Katharsiksen toiminnassa tapahtuma- ja tuutorivastaavan titteleillä.

Niin odottamatonta kuin se kirjallisuuden opiskelijalle onkin, minut tapaa vapaa-ajalla varsin usein kirja kädessä, useimmiten klassikkoon tai fiiliksestä riippuen kotimaiseen tai ulkomaiseen uutuuskirjallisuuteen uppoutuneena. Silloin kun en ole liiaksi jonkin fiktiivisen maailman vietävissä vietän aikaa ystävieni kanssa Helsingissä seikkaillen, kokkaillen ja teekupillisen tai viinilasillisen ääressä maailman menoa ihmetellen.

Huippua fuksisyksyä uusille opiskelijoillemme – pian nähdään!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s